vineri, 13 aprilie 2012

Maitreyi de Mircea Eliade - teatru radiofonic


     sursă foto

  Piesa de teatru radiofonic Maitreyi este o adaptare după romanul Maitreyi al lui Mircea Eliade, şi îi are în distribuţie, în rolurile principale, pe actorii Adrian Pintea şi Mirela Gorea. 

  Subiectul piesei de teatru radiofonic:

  În Calcutta, povestitorul, care are 25 de ani, trăieşte ca un fiu adoptiv în casa unui coleg indian. Acesta are o fiică de 16 ani. Tânărul şi fata sunt fascinaţi fiecare de lumea celuilalt, şi treptat, ajung să se iubească.
  Dar într-o Indie a anilor 1930, cu tradiţii hinduse puternice, cu căsătorii permise doar între aceleaşi caste şi când femeile erau lipsite de drepturi, fiind măritate de părinţi cu de-a sila, de foarte tinere, o astfel de iubire a fost un sacrilegiu şi plătită scump de iubiţi.

  O operă a teatrului radiofonic care lasă să transpară misticismul şi erotismul cărţii. O poveste puternică, fascinantă şi dureroasă, ce trebuie ascultată. Dacă acţiunea cărţii aţi uitat-o în cea mai mai mare parte, această istorie condensată a iubirii interzise dintre un european şi o indiancă vă va rămâne mult timp în memorie.
  Vă recomand să citiţi şi cartea Maitreyi, eventual să vedeţi şi filmul cu acelaşi nume. Romanul, publicat în 1933 şi tradus în mai multe limbi, s-a bucurat de popularitate în lumea întreagă. Citiţi despre adevărata poveste dintre Eliade şi Maitreyi Devi şi cum a reacţionat Maitreyi când a citit cartea scriitorului român, într-un articol pe Wikipedia - AICI
  Oricine vrea să cunoască povestea Maitreyi (operă de bază a literaturii române şi obiect de studiu în şcoală) are acum posibilitatea de a asculta acest teatru radiofonic de excepţie.


  Regia artistică: Leonard Popovici.

  Durata teatrului radiofonic: o oră şi 43 de minute.

  Pentru o mostră de teatru radiofonic click mai jos:
 

Vrei această piesă de teatru radiofonic ?
 

   Doriţi o înregistrare anume? Trimiteţi un mesaj la teatru_radiofonic@yahoo.com şi poate fi următoarea piesă disponibilă.
  P.S. Abonaţi-vă prin e-mail (dreapta sus) ca să primiţi un mesaj la fiecare piesă nouă de teatru radiofonic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu